Turška Restavracija Yildiz Han Uredi

Karlovška 19
Ljubljana

Opis

Nomadski izvor Osmanov, ki so na področju današnje Turčije vladali od konca 14. st. do začetka 20. st. je pogojeval specifičen način priprave hrane. Med najbolj znanimi kulinaričnimi ostalinami tega obdobja je kebap, meso pečeno na odprtem ognju in burek ter druge vrste pit, ki so jih prav tako pekli na prostem.
Restavracijo Yildiz han, ki sta jo v Ljubljani odprla zakonca Bakirkaya, prinaša v slovenski prostor del bogate turške kulture.

Turški kuharji pripravljajo bogat izbor specialitet iz različnih turških regij. Osebje vodi goste pri izbiri hrane s tradicionalno turško gostoljubnostjo, priljubljene jedi pa pogosto dopolnjujejo z novimi.

V avtentičnem turškem ambientu se lahko obed nadaljuje v sproščenem druženju ob kajenju sadnih tobakov v vodni pipi in orientalskih večerih s plesalkami orientalskih plesov, ki se jim gostje lahko pridruijo v eksotičnih ritmih Bližnjega Vzhoda.

Interier restavracije je po raziskavi turške kulture v Z in SZ Turčiji, oblikoval Robert Drev v sodelovanju z Metodom Črešnarjem.

Mini zemljevid